BLOG

NAŠE IDEJE I ZAPAŽANJA IZ OBLASTI INTERNET MARKETINGA, SEO OPTIMIZACIJE I WEB DIZAJNA DELIMO SA VAMA U NAŠOJ BLOG SEKCIJI

Značaj društvenih mreža u modernom poslovanju

Zašto je važno predstaviti kompaniju na društvenim mrežama?

  • Značaj društvenih mreža u modernom poslovanju
autor teksta
Sanja Baštić 10. Jul 2018 | Creative | Internet marketing

Osnovni cilj Social Media Marketinga je stvaranje sadržaja koji će korisnici sami želeti da dele na društvenoj mreži i tako će pomagati u brendiranju vaše kompanije.

Predstavljanje kompanije na društvenim mrežama postalo je obavezno za sve one koji žele da poboljšaju poslovanje i približe svoj rad postojećim ili potencijalnim korisnicima. Njihov cilj je podsticanje komunikacije sa potrošačima. Pravo su mesto za istraživanje tržišta, trendova i aktuelnih želja potrošača.

Poslednjih par godina postalo je gotovo obavezno da kompanije redovno održavaju svoje stranice na društvenim mrežama, jer postoji sve više korisnika koji provode mnogo vremena na društvenim mrežama i mnogi od njih smatraju da ukoliko vas tamo nema da “ne postojite”. Zvuči oštro, ali je razumljivo, jer su društvene mreže postale deo našeg svakodnevnog života i svojim prisustvom na njima pokazujete da ste aktivni i da idete u korak sa vremenom.

Kako koristiti društvene mreže za razvijanje posla? Objavljivanjem postova na društvenim mrežama možete brzo doći do velikog broja korisnika, naravno, pod uslovom da je sadržaj koji delite interesantan i relevantan.

Predlozi vođenja kampanje na društvenim mrežama:

  • Predstavljanje novih proizvoda / usluga
  • Najava promocija, akcija i događaja
  • Savetovanje korisnika u vezi sa proizvodima koje nudite
  • Postavljanje pitanja korisnicima i podsticanje na razgovor
  • Odgovaranje na pitanja koje vama korisnici često postavljaju
  • Organizovanje nagradnih igara za vaše pratioce i dr.

Pravilno korišćenje društvenih mreža za poslovne korisnike, pre svega, podrazumeva otvaranje stranice, a ne profila koji je namenjen privatnim licima. Jasan opis delatnosti, kontakti i kvalitetne fotografije se podrazumevaju.

Ukoliko ne želite sami da se bavite Social Media Marketingom, prepustite to profesionalcima, ali ne zaboravite da linkovanje ka vašoj web stranici doprinosi njenom boljem rangiranju.

Creative WebPronađite nas na mapi
Pozovite nas065 30 35 456
Budite slobodni da nas kontaktiratePošaljite nam E-mail

KONTAKT INFORMACIJE